Familie Keijmel

Dolgelukkig

aan Het Dok

“Eindelijk konden we de overstap maken”

Het huis van de familie Keijmel stond al enige jaren te koop, helaas zonder resultaat. Doordat ze echt graag de overstap naar een appartement in het centrum van Vlissingen wilden maken viel hun oog direct op het “Inruil eigen woning Zeeland.nl” artikel in de PZC én de appartementen in Het Dok. Ze bedachten zich geen moment en namen telefonisch contact op met de initiatiefnemer van deze succesformule, AVV Beheer BV uit Middelburg. Na een prettig gesprek kregen ze kort daarop een bezoek van M2 Makelaars uit Vlissingen, de verkopend makelaar van Het Dok. Binnen twee weken tijd was de zaak rond: de familie kan zich zonder zorgen richten op de inrichting van hun nieuwe thuis.

 

De moed al bijna opgegeven
“We hadden de moed al bijna opgegeven!”, vertelt Ekon Keijmel met een glimlach. “Ons huis stond al zo’n poos te koop, en zonder succes. En dat terwijl het toch echt een keurig onderhouden en degelijk vrijstaand huis was.”
“Na het telefoontje met de makelaar van Het Dok en een gesprek bij hen ons thuis was het al snel duidelijk wat de mogelijkheden waren. Er was keuze uit het inruilen van de huidige woning, kiezen voor compensatie voor dubbele lasten (overbruggingsgarantie) of een appartement kopen onder het voorbehoud dat de huidige woning eerst verkocht zou worden.

 

100% zekerheid door huis in te ruilen
“De optie om de woning in te ruilen, sprak ons gelijk het meeste aan”, reageert Magda Keijmel. “We wilden gewoon 100% zekerheid hebben en door ons huis in te ruilen zouden we dat krijgen. Direct verkocht en geen ontbindende voorwaarden, dat is toch geweldig!”

 

Geen overbruggingshypotheek nodig
Er kwam een goed voorstel om een nieuw appartement aan Het Dok te kopen en de huidige woning op hetzelfde moment gelijk te verkopen. Doordat de kopers ruim voor de overdrachtsdatum al de sleutels van de nieuwe woning hadden gekregen, kan zowel het nieuwe appartement als het huidige huis op dezelfde dag worden overgedragen.
“Er was dus zelfs geen overbruggingshypotheek nodig”, lacht de heer Keijmel, “dat scheelde nog eens flink wat extra kosten.”

 

Sanitair; inbegrepen bij de koop, maar naar keuze zelf te bepalen
Ekon en Magda hebben volledig naar hun eigen smaak de afwerking van het appartement kunnen bepalen. Het sanitair – inbegrepen bij de koop, was nog naar keuze zelf te bepalen.

 

Half november verhuisd
Nog voor de overdracht van de woning op 1 december zijn ze half november in Het Dok Vlissingen gaan wonen.
“Eindelijk konden we de overstap maken waar we al zo lang op hebben gewacht wachtten. Echt geweldig!”

 

 

banner-keijmel