Familie Draayer

Na inruil

genieten

Zeehonden spotten kan vanuit de luie stoel

 

“Mogen we ons appartement onder uw aandacht brengen? We spotten af en toe zeehonden voor de deur en genieten dagelijks van het mooie uitzicht richting Schouwen en Tholen”, luidde een email van Henk Drayer (63). Henk en zijn vrouw To (64) wonen aan de dijk in Wemeldinge.
“Nu is het een beetje heiig, maar als je heel goed kijkt, zie je de Stompe Toren van Zierikzee en daar de Zeelandbrug”, wijst Henk in de verte. “Dichterbij zie je de havenmonding en het strandje van Wemeldinge. Je kunt hier heerlijk zwemmen.” Ze hadden zich voorgenomen elke dag een frisse duik te nemen, ook vandaag . “Maar als je eenmaal bij het water staat is het toch wel erg koud hoor”, zegt To.

 

Grijpskerke verruilen voor Wemeldinge
Inmiddels wonen ze alweer geruime tijd in Residence Weumelinghe. Ze verruilden hun grote vrijstaande huis achter De Molen in Grijpskerke voor dit bijzondere appartement in Wemeldinge. “Rondom het huis in Grijpskerke hadden we een tuin van 1800 m2, inclusief het bijbehorende onderhoud. Op één van onze vakanties hadden we het over onze toekomst. Mijn lijf gaat wat sputteren als ik langer in de tuin werk. En als we gepensioneerd zijn willen we graag langere periodes naar de zon. Als je dan thuiskomt, is zo’n tuin al gauw een woestenij. We besloten te verhuizen. Maar waarheen?”

 

Zoektocht woning
Een zoektocht naar een woning volgde. “Onze voorkeur ging uit naar een appartement ergens op Walcheren. Maar we vonden daar niets naar ons zin. Vervolgens hebben we in Goes gezocht. Toen ook dat niets opleverde zijn we op internet gaan kijken en zo kwamen we hier in een modelwoning voor een bezichtiging en waren meteen verkocht.” Na het vinden van hun droomappartement, konden zij door het inruilen van hun huidige woning in Grijpskerke direct tot koop overgaan. Zorgeloos en met zekerheid verhuizen naar deze prachtige stek aan de Oosterschelde.

 

Geen moment spijt
Ze hebben nog geen moment spijt gehad van de verhuizing. Wemeldinge is volgens To en Henk een levendig dorp met hartelijke inwoners en alle voorzieningen die je nodig hebt. Omdat ze beiden overdag werken, genieten ze vooral ’s avonds van het prachtige uitzicht over de Oosterschelde. De voorgevel bestaat uit glazen harmonicadeuren. Schuif je die open dan verandert de kamer in een groot balkon. “’s Avonds dimmen we het licht. In de verte doemt dan het licht van de vuurtoren van Ouddorp op. Je ziet lichtjes van schepen die voorbijvaren. Overdag veranderen de kleuren van de lucht en het water steeds. Dit uitzicht is geen moment hetzelfde. Hier hebben we het om gedaan. Een genot om zo te wonen en tot rust te komen.”

 

banner_draayer